VRS Railway Industry

 

N3664 VRS-logo CMYKVRS Railway Industry is een dochteronderneming  van Vialis. Al meer dan 130 jaar zijn we specialist in de ontwikkeling van spoorwegbeveiligingssystemen.

Onze expertise bestaat uit het ontwikkelen van producten en systemen voor railinfrastructuur, het assembleren en reviseren van deze producten en systemen, uitgebreid testen en het verlenen van services. Dat doen we met de beste mensen. Daarbij biedt onze unieke locatie in Houten de mogelijkheid om niet alleen alles te ontwerpen maar ook ter plaatse fysiek te construeren zodat we zelf uitvoerig kunnen testen. Daarom lopen we voorop: we investeren veel in Research & Development en zijn marktleider in Nederland.

Wil je bij ons werken? Check dan onze vacatures!

Innovatie

Bij VRS Railway Industry blijven we continu innoveren. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn immers cruciaal in de wereld van het spoor. Als het gaat om overweginstallaties, seinen en wisselstellers, zijn we technisch toonaangevend in Nederland en ver daarbuiten.vrs sein

Zo zijn bijvoorbeeld onze nieuwste generatie led-seinen beter zichtbaar onder alle omstandigheden en alle zichthoeken. Onze wisselstellers zijn pasgeleden aangepast voor nog betere prestaties onder winterse omstandigheden..

Verder ontwikkelen we momenteel een nieuwe overweginstallatie die voldoet aan de laatste internationale eisen. Deze is onder andere voorzien is van intelligente monitoring voor het melden van storingen en onderhoudsbehoefte; een ontwikkeling waarmee we een stap voorwaarts zetten in veiligheid en betrouwbaarheid..

Onze railspoel is aangepast voor de toepassing van aluminium bekabeling, waardoor de kans op koperdiefstal kan worden verkleind.

Geschiedenis

VVRS Railway Industry ontwikkelt en produceert al vanaf 1879 spoorwegbeveiligingssystemen. In 2001 zijn de railactiviteiten van NMA en ElectroRail onder VolkerWessels vlag samengevoegd; sinds 2013 bekend onder de nieuwe naam VRS Railway Industry. De strategie van VRS Railway Industry is gericht op schaalvergroting door internationalisering van de afzet. . Lees meer..